Veelgestelde vragen

Hieronder een aantal vragen die vaak worden gesteld. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier op deze website of stel de vraag aan een van de leiding op het terrein.

In de laatste twee weken van de zomervakantie organiseren wij (een groep van ca. 30 vrijwilligers) voor de basisschoolkinderen van 6 t/m 12 jaar een "Jeugdstad". De eerste twee dagen helpen wij de kinderen bij het maken van een hut. Wij zorgen voor hout en spijkers, hamer en zaag zijn eventueel te leen.... Lees meer

JOL Jeugdstad is de laatste twee weken van de basisschoolvakantie. JOL Jeugdstad is in de ochtend van 9:30 tot 12:00 en in de middag van 13:30 tot 16:00 tenzij dit anders wordt aangeven. Meedoen is vrijblijvend en kost €0,50 per dag.

De vuistregel is “Alle kinderen van 6 t/m 12 jaar, die meedoen aan het reguliere basisonderwijs.”. U als ouder kan dit het beste beoordelen. Wij zijn verantwoordelijk voor gemiddeld 300 kinderen, met een leidingteam van gemiddeld 35 man. Wij zijn allemaal vrijwilligers die kunnen terugvallen op 65 jaar ervaring en gezond verstand. Wij hebben geen aparte scholing voor jeugdwerk gehad. Wij denken dat ruimschoots te compenseren met enthousiasme en inzet. Twijfelt u? Stuurt u ons een bericht via de contactpagina.

Je kan op twee manieren meedoen met de JOL. De eerste is door je op deze website van te voren in te schrijven. Dit kost €4 en zorgt ervoor dat je de hele 2 weken mee kan doen. Je krijgt dan een polsbandje en een paspoort, waarmee je mee naar binnen mag. De voorinschrijvingen starten ongeveer twee maanden voor aanvang van de JOL en sluiten een paar dagen voor de start van de JOL, wees er op tijd bij!

De andere optie is om iedere dag €0,50 te betalen bij de kassa om mee te doen met de JOL. Je krijgt dan van ons een paspoort waarmee je kan laten zien dat je naar binnen mag bij Jeugdstad.

Ieder kind bij de JOL heeft een paspoort. Door van te voren in te schrijven kan je voor €4,- een compleet ingevuld paspoort kopen, je krijgt dan ook een polsbandje. Je kan dan iedere dag meedoen met de JOL. De voorinschrijvingen starten ongeveer twee maanden voor aanvang van de JOL en sluiten een paar dagen voor de start van de JOL, wees er op tijd bij!

Het betalen en het ophalen van het paspoort gebeurd op de zaterdag en zondag voor de JOL van 12.00 tot 14.00 bij de Westerweg.

De speciale dag is op de tweede dinsdag van JOL Jeugdstad. Normaal duurt de speciale dag, inplaats van de normale tijden, de hele dag. De dag heet de speciale dag omdat, je raad het nooit, we iets speciaals gaan doen. Wat, dat blijft altijd geheim tot op het allerlaatste moment. Soms gaan we weg met de bus, soms blijven we op het terrein. Je zou het kunnen vergelijken met een schoolreisje, maar dan NOG leuker!

We gaan de eerste twee dagen van de JOL echt aan de bouw. Er moet een knappe hut gaan komen! Het is goed als je zelf je hamer en je zaag meeneemt, heb je die niet of ben je ze vergeten? Geen man overboord, je mag ze lenen bij ons in ruil voor je paspoort. Op de eerste dinsdag avond is het de oudertimmeravond. Dan mag je je vader en moeder meenemen om je te helpen met de hut. Het is niet toegestaan om de pallets met iets anders vast te zetten dan spijker, zoals een schroefmachine. Want, dat krijgen we nooit meer weg bij het opruimen.

De leiding zorgt dat er genoeg pallets zijn om een knappe hut van te maken. Tijdens het bouwen kan je met een houtkaartje naar de hele grote houtstapel om daar een stuk hout dat je nodig hebt of een pallet te halen zodat je daarmee je hut kan maken. Spijkers mag je altijd halen bij de leiding, met je spijkerbakje.

Op de eerste dinsdag avond is het de oudertimmeravond. Dan mag je je vader en moeder meenemen om je te helpen met de hut. Het is niet toegestaan om de pallets met iets anders vast te zetten dan spijker, zoals een schroefmachine. Want, dat krijgen we nooit meer weg bij het opruimen.

Als je vooraf bent inschreven kan je het paspoort ophalen op de eerste zaterdag en zondag tussen 12.00 en 14.00. Als jij je niet vooraf hebt ingeschreven krijg je op de eerste dag van de JOL een paspoort, het is belangrijk dat je deze volledig invult.