Wat doen we bij de JOL?

Wat voor spellen wij precies gaan doen verklappen wij niet van te voren. Toch zijn er een aantal dingen het programma bekend die wij graag met jullie delen. Op de eerste maandag en dinsdag gaan wij hutten bouwen en verven, denk er daarom aan om oude kleding aan te doen en dichte schoenen. Een eigen hamer en kwast meenemen is gewenst, geen eigen verf!

De rest van de JOL gaan wij leuke spelletjes spelen op het JOL terrein maar ook in de bossen.

De tijden van de JOL zijn van 9:30-12:00 en van 13:30-16:00

Wij hebben ook een aantal avondprogramma’s. Hier is iedereen welkom, ook de ouders. Er is een ouder-timmeravond, waar de ouders de hut af kunnen maken. Een koopavond, waarbij de kinderen spullen en lekkernijen mogen verkopen. Voor de 12-jarigen is een speciale afscheidsavond en op de laatste donderdag is er de afsluitavond waarin de kinderen een act mogen opvoeren op het podium.

De tijden van de JOL zijn van 9:30-12:00 en van 13:30-16:00, maar het kan zijn dat je eerder of later aanwezig moet zijn op de tweede dinsdag: de speciale dag. Afwijkingen van het programma worden echter altijd gecommuniceerd via de brief en/of via de website.

Week 1

Dag Programma Avondprogramma
Maandag Timmeren
Dinsdag Timmeren & schilderen Oudertimmeravond vanaf 19.00
Woensdag Spellen
Donderdag Spellen Koopavond
Vrijdag Spellen 12-jarigen avond

Week 2

Dag Programma Avondprogramma
Maandag Spellen
Dinsdag Vossenjacht
Woensdag Spellen
Donderdag Afbreken & slopen Afsluitavond

Over de programma's

 • 1e dinsdag Dinsdagavond: Oudertimmeravond vanaf 19.00.
  Je kunt dan samen met je kind(eren) de hut ‘af’ maken. Iedereen is vanaf 19.00 uur welkom op het terrein. Laat de accuboren en schroeven thuis, het moet aan het einde van de JOL ook weer uit elkaar.
 • 1e Donderdagavond: Koopavond vanaf 19.00.
  De koopavond van de kinderen is bedoeld om hen een zakcentje bij te laten verdienen met bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes, limonade, snoep, oud speelgoed etc. Deze avond wordt ook de loterij gehouden om ons budget voor de kinderen wat aan te vullen. Alcoholhoudende dranken verkopen/nuttigen is niet toegestaan. Ook verkoop door ouders is niet de bedoeling; de JOL is voor de kinderen.
 • 2e Dinsdag: De speciale dag (Ben je niet ingeschreven; dan is er geen JOL die dag).
  De kinderen gaan de hele dag een leuke activiteiten doen. Hier heb je je op de website voor op gegeven of niet. Bij deze speciale dag hebben we hulp nodig van ouders, dus ben je deze dag vrij en wil je ons helpen, kunt je jezelf opgeven bij de groen/witte partytent. Meer informatie over de speciale dag volgt later via de email, zo kunnen bijvoorbeeld de verzameltijden afwijken van normaal.
 • 2e Woensdag: Vossenjacht in de binnenstad.
  Veel leiding loopt verkleed door de binnenstad van Alkmaar. Omdat er zo veel leiding in de stad loopt hebben we hulp nodig met de begeleiding van groepjes kinderen. Help jij ons uit de brand? Geef je dan op bij de groene tent tijdens de JOL.
 • 2e Donderdagavond: De afsluiting van JOL Jeugdstad
  Onze jaarlijks terugkerende talentenjacht, vanaf 19.00 uur gaat de poort open en de acts beginnen om 19.30. Voor de kinderen die daaraan mee willen doen, geldt dat zij zaterdag 17 augustus ook aanwezig moeten zijn vanwege de voorrondes die dan gehouden worden. De kinderen kunnen zich tijdens de JOL inschrijven bij de groen/witte partytent, ze krijgen dan ook direct het tijdstip dat ze de zaterdag aanwezig moeten zijn.